Logidex – werken & leren in de haven

Lucas zet de bloemetjes buiten!

Even voorstellen…

In het najaar van 2017 startte hij via Logidex bij een leerbedrijf gespecialiseerd in verpakkingen voor de bloemenindustrie en sindsdien ziet Lucas het vervolg van zijn loopbaan alleen nog maar in deze branche.

 Hij begon als orderpicker, groeide door tot “trekkerchauffeur” en zit inmiddels al een tijdje op de bakwagen.

 In Aalsmeer nam Lucas ons een middag mee op de bloemenveiling.

 

Môh Logidex, mijn naam is Lucas. Jullie zijn vandaag in Aalsmeer bij een bedrijf wat handelt in verpakkingen voor bloemen en planten. Hier zorgen wij dat alle bedrijven binnen en buiten de bloemenveiling beschikken over de juiste verpakkingen voor de aan te leveren flora. Mijn taak is om alle klanten buiten de veiling in de buurt van Aalsmeer te voorzien van de juiste producten.

 

Het logistieke werk is leuk omdat het een grote branche is waarin veel in kan gebeuren, maar tegelijk is het een kleine wereld. Ik vind mijn baan zo leuk omdat ik altijd onderweg ben en echt bij de klant op de werkvloer kom. Hierdoor kom ik op veel plekken en krijg ik van elke klant een goede indruk. Ik haal veel voldoening uit het werk omdat wij specifiek hulp bieden aan onze klanten en daardoor zie je letterlijk de tevredenheid wanneer wij de juiste verpakkingen hebben aangeleverd.

 

Hoe ik de toekomst voor me zie? Ik zou graag in deze branche willen blijven werken, maar eerst is het belangrijk dat ik mijn vrachtwagenrijbewijs ga halen. Ons team in Aalsmeer is echt top! Daar wil ik graag onderdeel van blijven uitmaken. Wat de toekomst daarna brengt, zie ik dan wel weer. Nu ben ik in ieder geval onderdeel van een klein logistiek team dat onderdeel is van een groot bedrijf met meerdere vestigingen en ik heb het hier enorm naar mijn zin!

 

Bij dit bedrijf kwam ik binnen als orderpicker. Vervolgens ging ik op de veiling rijden met een trekkertje. Inmiddels rijd ik buiten op een grote bakwagen, in die zin heb ik mezelf dus goed ontwikkeld.

 

Buiten het werk en mijn opleiding om zit ik ook zeker niet stil. Ik sport graag en doe veel leuke dingen met vrienden. Daarnaast ben ik een echte voetballiefhebber en ondanks dat jullie het als Rotterdams bedrijf misschien liever niet willen horen… Ajax dat is mijn cluppie!

 

Jullie hebben mij de kans gegeven om dicht bij huis bij een geweldig leerbedrijf aan de slag te gaan. Mijn zoektocht is daardoor snel en goed verlopen. In mijn werk en opdrachten heb ik weinig hulp gekregen van Logidex, omdat het naar mijn idee ook niet nodig was. Daar denken jullie hopelijk ook zo over? Alles verloopt vooralsnog volgens plan en precies zoals ik het voor me zie! Ik ben heel blij dat ik mezelf bij jullie heb aangemeld. Ik ben mede door jullie vakvolwassen geworden, ik heb mezelf goed kunnen ontwikkelen en ik ben er door jullie achter gekomen wat ik de komende jaren wil gaan doen.