Logidex – werken & leren in de haven

Knallend het jaar in met Luciano

Even voorstellen…

Luciano werkt op de logistieke afdeling van een organisatie die specialist is in het mengen en vervoeren van chemische stoffen. Ondanks dat hij regelmatig met gevaarlijke stoffen in de weer is, willen wij graag samen met hem knallend het nieuwe jaar in. Deze gemotiveerde student nam ons mee en vertelde enthousiast over de moeilijkheid van het heftruck rijden en het belang van de theorie op school.

Mijn naam is Luciano en ik ben een gemotiveerde student die de BBL-opleiding Logistiek Teamleider volgt.

Daarbij werk ik op de logistieke afdeling van een bedrijf dat chemische stoffen maakt. Logidex heeft mij geholpen bij het vinden van deze leerwerkplek. Op dit moment ben ik bezig met het lopen van orders. Dit doe ik samen met een collega die mij hierin goed begeleidt. Hij weet veel van het vak en geeft mij handige tips om het werk goed uit te kunnen voeren. Orders lopen bij dit bedrijf doe je niet te voet, maar op de heftruck. Mijn heftruckcertificaat heb ik behaald via Logidex. Ik vind het leuk om op de heftruck te rijden, maar het was in het begin niet makkelijk. Het leuke aan de logistieke branche vind ik dat er geen dag hetzelfde is, want er is altijd wel wat anders te doen. Na deze opleiding wil ik verder leren voor Logistiek Supervisor, want ik heb het in deze branche echt heel erg naar mijn zin. Op het werk wordt er veel gelachen, maar er moet ook serieus gewerkt worden. De logistiek is een aparte wereld, maar hier begrijpen wij elkaar uitstekend. De sfeer op het werk is goed, iedereen doet zijn ding en even een grapje tussendoor kan nooit kwaad. Ik moet jullie eerlijk zeggen dat ik trots ben op waar ik nu sta.

Het werk in de logistieke sector is niet altijd zo makkelijk als het eruit ziet. Vooral op de heftruck is het belangrijk dat je goed uitkijkt waar je rijdt en waar je bepaalde IBC’s neerzet. Wij mogen natuurlijk niet vergeten dat we met chemische stoffen werken en daarom let je ook nog eens op de inhoud van de vaten. Dit doe je niet zomaar even, het vereist een hoop focus.

Op de dagen dat ik niet werk, ben ik aan het leren voor school, sport ik graag of ben ik aan het gamen. Helaas moeten we naast ons werk gewoon nog leren, de voortgang van je opleiding heb je namelijk zelf in de hand. Als BBL-student heb je veel zelfstandigheid, maar daar is ook discipline voor nodig. Uiteindelijk ga je maar een dag in de week naar school. Daarom is het belangrijk dat je zelf ook voldoende tijd aan je opleiding besteed. Ik zou dat elke BBL student aan willen raden. Veel studenten kiezen voor een BBL-traject om in de praktijk te leren. De afgelopen jaren heb ik geleerd dat het nog steeds in de theorieboeken begint. Door voldoende tijd te besteden aan de theorie weet je in de praktijk beter waar je mee bezig bent en dat maakt je werk zoveel gemakkelijker!

Logidex heeft voor mij een leerwerkplek geregeld bij een ambitieus bedrijf en daar ben ik jullie super dankbaar voor. Ik werk op een leuke locatie met een perfect team. Regelmatig heb ik contact met de consultants van Logidex, dus dat verloopt verder prima. Keep it going!

Daan de staalverplaatskoning

Heftruck rijden, dat is wat Daan voornamelijk doet. Daan helpt bij de op- en overslag van metalen, staalproducten en ferro legeringen in de haven. Benieuwd hoe Daan zijn dag eruit…

Containerkoning Joël

Joël werkt bij een containeroverslagbedrijf in de Rotterdamse haven. Als radioman dek en radioman wal bekleedt hij hier een dubbele functie. Nadat hij wel klaar was met de schoolbanken heeft…

Knallend het jaar in met Luciano

Luciano werkt op de logistieke afdeling van een organisatie die specialist is in het mengen en vervoeren van chemische stoffen. Ondanks dat hij regelmatig met gevaarlijke stoffen in de weer…