Logidex – werken & leren in de haven

Veel gestelde vragen

Info

Met een BBL-opleiding (Beroeps Begeleidend Leren) volg je een opleiding, waarbij je één dag in de week naar school gaat en 4 dagen gaat werken bij een erkend leerbedrijf. 

Je kiest voor werken en leren, omdat je nog geen ervaring hebt in de haven of logistiek. Het is daarom niet gek als jij niet weet hoe je de werkzaamheden moet uitvoeren. Er wordt wél van jou verwacht dat je altijd op tijd op school en op werk bent en dat jij je uiterste best doet.

Nadat je bij ons op intake gesprek bent geweest, proberen wij zo snel mogelijk een leerwerkplek voor jou te vinden. Een precieze tijdsbestek kunnen wij er niet aan hangen, omdat dit afhangt van verschillende factoren.

Om aan de waterkant te mogen werken, moet je 18 jaar oud zijn. Ben je jonger dan 18 jaar? Houd dan rekening met een leerwerkplek in een loods of warehouse.

Ja, jij ontvangt reiskosten voor elke reisdag naar jouw leerwerkplek. 

Een VOG is een Verklaring Omtrent Gedrag. Ben je met Justitie in aanraking geweest, dan is de kans aanwezig dat jij geen VOG krijgt. Bij veel leerbedrijven in de haven/logistiek is dit wel verplicht. Logidex heeft een groot netwerk waardoor wij jou vaak toch wel kunnen helpen. Schrijf je daarom gewoon in en dan bespreken we de opties tijdens het intake gesprek.

Geen nood aan de man! Als een heftruckcertificaat niet bij jouw opleiding inbegrepen is, dan regelt Logidex jouw heftruckcertificaat.