Logidex – werken & leren in de haven

Zelf talenten opleiden

Helpt jouw bedrijf mee om de Rotterdamse haven/logistiek weer bij de jeugd op de kaart te zetten?

Jongeren kunnen voor veel praktische beroepen kiezen, maar het is aan ons om hen te motiveren voor de Rotterdamse haven/logistiek te kiezen.

Voor bedrijven is het opleiden van talenten een goede manier om de continuïteit van het personeelsbestand te waarborgen. Bovendien is het zelf opleiden de beste methode om aan goede vakmensen te komen.

Logidex is al jarenlang dé schakel tussen studenten, scholen en leerbedrijven. Wij weten als geen ander wat er nodig is om een leer-werktraject voor alle partijen tot een succes te maken. Het opleiden van jongeren is een maatschappelijke verantwoordelijkheid; een investering die de toekomst van jouw bedrijf kan waarborgen.

Vraag het ons

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werving, bemiddeling en begeleiding

Logidex biedt jongeren de mogelijkheid om mee te denken over de meest geschikte leerwerkplek. We voeren een uitgebreid intakegesprek met studenten voordat wij de bemiddeling starten. Uiteraard blijven we betrokken tijdens het hele leer-werktraject, waarbij onze consultants evaluatiegesprekken voeren met student en praktijkbegeleider. Daarnaast bieden we studenten de mogelijkheid om op kosten van Logidex een heftruckcertificaat te behalen. Ook voor praktijkbegeleiders kunnen wij diverse cursussen organiseren. Ten slotte staan onze consultants altijd klaar om te helpen; wij zijn telefonisch, per mail of via de app goed bereikbaar.

Contracten voor de duur van de opleiding

Studenten krijgen van Logidex voor de duur van de opleiding een leer-werkovereenkomst. Wij dragen hiermee het volledige werkgeversrisico en nemen administratieve zaken, waaronder verloning en aanvraag subsidie praktijkleren uit handen. Ziekte en verlof komen voor rekening van Logidex. Gedurende de opleiding factureren we enkel gewerkte uren volgens vaste tarieven. Na de opleiding kan je ervoor kiezen de student zelf een contract aan te bieden. 

Erkende leerbedrijven

Om een student een leer-werkplek te kunnen bieden, moet jouw bedrijf erkend zijn voor de desbetreffende opleiding. Het erkennen van leerbedrijven wordt gedaan door de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, kortweg SBB (Bron: www.s-bb.nl). De student moet binnen jouw bedrijf uiteraard het beroep kunnen uitoefenen waarvoor hij of zij de opleiding volgt. Daarnaast moet de student opdrachten kunnen vervullen die nodig zijn om, via tussentijdse toetsen en opdrachten, aan de eindtermen van de opleiding te kunnen voldoen. Belangrijk is dat er binnen het bedrijf een praktijkbegeleider is om de student te begeleiden. Logidex heeft contacten bij het SBB en begeleidt jou, indien gewenst, bij de erkenningsaanvraag.