Logidex – werken & leren in de haven

Containerkoning Joël

Even voorstellen…

Onze eigen containerkoning Joël werkt bij een containeroverslagbedrijf in de Rotterdamse haven. Als radioman dek en radioman wal bekleedt hij hier een dubbele functie. Nadat hij wel klaar was met de schoolbanken heeft hij bewust voor een BBL-traject gekozen. Deze topper past met zijn hands-on mentaliteit en praktische aanpak perfect in het havenwereldje.

Ik ben Joël en ik werk bij een containeroverslagbedrijf in de Rotterdamse haven. 

Op de terminal zorgen wij dat de containers op en van schepen geladen en gelost worden. Daarnaast is er een gedeelte van de kade bestemd voor vrachtwagens. De containers die van de schepen gelost worden, gaan direct weer op een van de vrachtwagens om vervolgens vervoerd te worden door heel Nederland en sommige hebben zelfs andere landen in Europa als eindbestemming.


Bij dit bedrijf heb ik eigenlijk een dubbele functie op de terminal. 

De ene dag ben ik namelijk werkzaam als radioman dek en dan andere als radioman wal. Radioman dek houdt in dat ik vanaf het dek van een schip met de kraanmachinist meekijk of de container goed wordt neergezet en of er eventuele schades te vinden zijn aan een container. Als er schade wordt geconstateerd is het belangrijk om dat even door te geven. Als radioman wal zit ik binnen in een hokje op de kade met een groot beeldscherm waarop staat aangegeven waar een container gelost of geladen moet worden. Deze informatie moet je dus aan de kraanmachinist doorgeven zodat hij weet waar de container heen moet.


Mijn collega’s zijn geweldig, het is hier vaak gezellig. 

Het is mooi om te zien dat de mensen die in de haven werken vrijwel allemaal hetzelfde zijn of in ieder geval een beetje hetzelfde karakter hebben. Een grapje tussendoor moet dus ook kunnen toch?! Er zijn nooit echt problemen onderling.

Deze studie (Havenoperaties) heb ik gekozen omdat er altijd werk te vinden is in deze branche en ik het gewoon leuk vind om lekker bezig te zijn. De baangarantie is voor mij echt een beweegreden geweest om deze opleiding te doen. Wat er ook zal gebeuren, de logistiek in de haven gaat altijd door.


Ik heb bewust voor een BBL-traject gekozen in plaats van een BOL-variant. 

Dit heb ik puur gedaan omdat ik geen zin meer had om 5 dagen per week op school te zitten en dan ineens stage te moeten lopen. Ik was er eerlijk gezegd echt klaar mee, maar gelukkig gaat het met 4 dagen werken en 1 dag school meer dan prima. Ik vind het super leuk op werk en ik voel mezelf er heel goed bij!

Als ik niet aan het werk ben, dan ben ik te vinden op het voetbalveld. Daar heb ik het eigenlijk best druk mee. Daarnaast vind ik het leuk om gewoon lekker te gamen op de Playstation, zo kom ik mijn vrije dagen altijd wel door!

Via een open dag op school ben ik bij Logidex terechtgekomen, daar heb ik toen gelijk een afspraak met jullie gemaakt. Bij Logidex op kantoor heb ik een heldere uitleg gekregen over het BBL-traject en hoe Logidex te werk gaat. Ik heb aangegeven dat ik een specifieke voorkeur had voor dit bedrijf. Een paar weken later kon ik hier op sollicitatiegesprek komen en uiteindelijk hebben jullie het nog geflikt ook! Als je problemen hebt met je werk kan je altijd bij Logidex terecht. Kortom; tot nu toe heb ik uitstekende ervaringen met Logidex!

Daan de staalverplaatskoning

Heftruck rijden, dat is wat Daan voornamelijk doet. Daan helpt bij de op- en overslag van metalen, staalproducten en ferro legeringen in de haven. Benieuwd hoe Daan zijn dag eruit…

Containerkoning Joël

Joël werkt bij een containeroverslagbedrijf in de Rotterdamse haven. Als radioman dek en radioman wal bekleedt hij hier een dubbele functie. Nadat hij wel klaar was met de schoolbanken heeft…

Knallend het jaar in met Luciano

Luciano werkt op de logistieke afdeling van een organisatie die specialist is in het mengen en vervoeren van chemische stoffen. Ondanks dat hij regelmatig met gevaarlijke stoffen in de weer…