Logidex – werken & leren in de haven

Daan de staalverplaatskoning

Even voorstellen…

Heftruck rijden, dat is wat Daan voornamelijk doet. Daan helpt bij de op- en overslag van metalen, staalproducten en ferro legeringen in de haven. Door de huidige situatie (corona) konden wij geen dag meelopen met Daan bij zijn leerbedrijf, dus hebben we een kort interview afgenomen. Hieronder het verhaal van Daan over zijn werkzaamheden en zijn ervaring met Logidex.

Nog even wat over jou Daan, voordat we over het leerbedrijf gaan praten. Als je niet aan het werk bent, wat doe je dan?

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met mijn motor of ga ik vissen. Ik hou ook van een drankje doen in de kroeg, maar ja dat gaat nu even niet.

 

 

 

Wat zijn de voornaamste activiteiten van jouw leerbedrijf?

Ik ben werkzaam bij een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in op- en overslag van metalen! Dit is niet het enige wat wij doen, zo kunnen we ook het vervoer van metalen regelen naar ongeveer 10 landen.

Wat is het eerste wat je doet als je aan komt op werk?

Het eerste wat ik doe als ik op werk kom is natuurlijk een bak koffie zetten. Na mijn koffie is het tijd om aan de slag te gaan en doe ik veel heftruck werk. Heftruck werk kan van alles zijn, soms moet ik bij de boot rijden en dan weer een vrachtwagen lossen.

Hoe is de sfeer in het bedrijf?

De sfeer op de werkvloer is erg leuk en kan het goed vinden met mijn collega’s.

Waarom heb je gekozen voor de haven/logistieke branche?

Ik heb voor de haven gekozen, omdat ik vanaf kleins af aan al vaak met mijn vader rondjes in de Maasvlakte ging maken. Door de verhalen die mijn vader, ook werkzaam in de haven, vertelde leek het mij erg leuk.

Wat was de reden dat je voor een BBL-opleiding hebt gekozen?

Op mijn 16de jaar was ik helemaal klaar met heel de week achter een schooltafel te hangen en heb ik de keuze gemaakt om een BBL-opleiding te kiezen. Ik zou na mijn studie graag willen doorgroeien in de haven en zien wat er op mijn pad komt.

Hoe ben je bij Logidex terecht gekomen en wat zijn je ervaringen met Logidex?

Op de open dag van school stonden verschillende detacheringsbureaus en heb ik mij ingeschreven bij Logidex. In mijn eerste jaar van de opleiding was ik werkzaam bij een ander bedrijf. Ik ben niet altijd even tevreden geweest over Logidex, maar dat zal je altijd wel hebben natuurlijk. Maar als er een probleem is staan ze altijd voor je klaar en met de begeleiders van Logidex heb ik altijd goede ervaringen mee gehad in de afgelopen 3 jaar.

Daan de staalverplaatskoning

Heftruck rijden, dat is wat Daan voornamelijk doet. Daan helpt bij de op- en overslag van metalen, staalproducten en ferro legeringen in de haven. Benieuwd hoe Daan zijn dag eruit…

Containerkoning Joël

Joël werkt bij een containeroverslagbedrijf in de Rotterdamse haven. Als radioman dek en radioman wal bekleedt hij hier een dubbele functie. Nadat hij wel klaar was met de schoolbanken heeft…

Knallend het jaar in met Luciano

Luciano werkt op de logistieke afdeling van een organisatie die specialist is in het mengen en vervoeren van chemische stoffen. Ondanks dat hij regelmatig met gevaarlijke stoffen in de weer…