Logidex – werken & leren in de haven

Thimo de teamleider

Even voorstellen…

Op de hoofdlocatie in Zwijndrecht werkt Thimo bij onze opdrachtgever als student Logistiek Teamleider. Naast het verzendklaar maken van bestellingen, geeft hij leiding aan uitzendkrachten. Dit biedt hem de uitgelezen mogelijkheid om te groeien in zijn rol als teamleider. Hoe hij dat doet? U leest het hier.

Ik ben Thimo en ik werk via Logidex bij een logistiek bedrijf in Zwijndrecht. 

De organisatie heeft meerdere locaties wereldwijd en verwerkt alles dat met stalen leidingen en buisconstructies te maken heeft. Wij zijn hier op de hoofdlocatie. Dagelijks ben ik bezig met het verzendklaar maken van bestellingen. Er werken veel uitzendkrachten bij ons en die mag ik al aansturen. Dat vind ik leuk om te doen en bovendien kan ik mijn leidinggevende capaciteiten er goed mee ontwikkelen. Veel sturing is niet nodig, maar het is wel fijn dat ik het vertrouwen en de verantwoordelijkheid al krijg in zo’n vroeg stadium.

 

Het interessante aan het werken in de logistiek, is dat het altijd zal blijven bestaan. Het is iets dat altijd doorgaat en omdat er steeds meer webshops ontstaan, zullen er ook steeds meer magazijnen bijkomen. Die digitale koppeling tussen webshop en magazijn vind ik erg interessant. Daar wil ik mij verder in gaan verdiepen zodra ik mijn diploma Logistiek Teamleider behaald heb. Wellicht dat ik ook nog de vervolgopleiding Logistiek Supervisor wil gaan doen, maar daar ben ik nog niet helemaal over uit.

 

Gelukkig kan ik echt goed opschieten met al mijn collega’s. Kijk ons gaan dan, wat een waanzinnig team! Het mooie vind ik dat ze hier fulltime bezig zijn, maar wel de tijd nemen om mij te helpen met mijn schoolopdrachten. Ik ben blij dat Logidex en mijn leerbedrijf mij de kans hebben gegeven te groeien en mij te ontwikkelen als persoon in het beroep dat ik voor ogen heb.

 

Behalve groeien op persoonlijk en zakelijk vlak, ben ik ook bezig om op een andere manier te groeien. In mijn vrije tijd ga ik namelijk graag naar de sportschool en ik vind het leuk om thuis lekker en gezond te koken. In het weekend besteed ik graag tijd met vrienden.

 

Fijn dat jullie er waren vandaag en bedankt voor het vinden van een geschikte leerwerkplek waar ik mezelf goed kan ontwikkelen!

Daan de staalverplaatskoning

Heftruck rijden, dat is wat Daan voornamelijk doet. Daan helpt bij de op- en overslag van metalen, staalproducten en ferro legeringen in de haven. Benieuwd hoe Daan zijn dag eruit…

Containerkoning Joël

Joël werkt bij een containeroverslagbedrijf in de Rotterdamse haven. Als radioman dek en radioman wal bekleedt hij hier een dubbele functie. Nadat hij wel klaar was met de schoolbanken heeft…

Knallend het jaar in met Luciano

Luciano werkt op de logistieke afdeling van een organisatie die specialist is in het mengen en vervoeren van chemische stoffen. Ondanks dat hij regelmatig met gevaarlijke stoffen in de weer…