Logidex – werken & leren in de haven

De logistieke reis van Jari

Even voorstellen…

Het is zijn passie nummer #1, reizen. Jari heeft de ambitie om veel van de wereld te zien en wordt enthousiast van het logistieke proces dat begint in het buitenland. Bij zijn leerwerkplek in Waddinxveen krijgt Jari te maken met de opslag van groente en fruit van over heel de wereld! Voor welke werkzaamheden hij verantwoordelijk is? U leest het hier.

Hola Logidex! Mijn naam is Jari en ik ben in februari begonnen bij een warehouse hier in Waddinxveen. Hier wordt voornamelijk groente en fruit opgeslagen. Bedrijven brengen hun goederen bij ons om het vers te houden en op het moment dat ze het nodig hebben, zorgen wij dat het klaar staat zodat zij het weer op kunnen halen. Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het uitprinten van orders, chauffeurs instrueren die zich bij mij aanmelden en het ordenen van mappen met daarin alle documenten die chauffeurs nodig hebben om te lossen op hun bestemming.

Het leukste aan werken in de logistieke branche is het totale proces. 

Een container vertrekt bijvoorbeeld per boot vanuit Brazilië, arriveert vervolgens in de havens van Rotterdam en uiteindelijk belanden de producten hier voordat ze per vrachtwagen naar de winkels of bedrijven gaan. De totale route vind ik erg interessant.

Ik zie mijn toekomst positief tegemoet

er is veel vraag naar vakkundige mensen in de logistieke branche en daarnaast is het een hele brede sector waar je veel verschillende kanten in op kan. Voorlopig heb ik het hier naar mijn zin en ik zie na mijn opleiding wel hoe mijn carrière verder verloopt. Ik heb een groep fijne collega’s, we weten wat we aan elkaar hebben en staan altijd voor elkaar klaar. Zelfs na werktijd is iedereen nog telefonisch te bereiken voor eventuele vragen vanuit collega’s of klanten.

 

In mijn vrije tijd kijk ik graag naar voetbal of ga ik leuke dingen doen met mijn vrienden. Mijn grootste hobby is echter reizen en ik wil graag zo veel mogelijk van de wereld zien. Dankzij de flexibiliteit van Logidex, mijn leerbedrijf en de opleider is het mogelijk om wat vaker op reis te gaan. Ik vind het erg fijn dat ik mijn passie voor reizen kan combineren met werken en leren. Door Logidex kon ik op het laatste moment nog in februari instromen in de opleiding logistiek supervisor (niveau 4) en bovendien gaan werken bij een bedrijf dat goed bij mij past. Ik kan iedereen aanraden zich bij Logidex aan te melden omdat ze altijd voor je klaar staan, het juiste bedrijf voor je vinden en je gedurende de hele opleiding begeleiden.

Daan de staalverplaatskoning

Heftruck rijden, dat is wat Daan voornamelijk doet. Daan helpt bij de op- en overslag van metalen, staalproducten en ferro legeringen in de haven. Benieuwd hoe Daan zijn dag eruit…

Containerkoning Joël

Joël werkt bij een containeroverslagbedrijf in de Rotterdamse haven. Als radioman dek en radioman wal bekleedt hij hier een dubbele functie. Nadat hij wel klaar was met de schoolbanken heeft…

Knallend het jaar in met Luciano

Luciano werkt op de logistieke afdeling van een organisatie die specialist is in het mengen en vervoeren van chemische stoffen. Ondanks dat hij regelmatig met gevaarlijke stoffen in de weer…