Logidex – werken & leren in de haven

Dit Kenny waar zijn!

Even voorstellen…

Het is gezellig op de werkvloer volgens Kenny, soms te gezellig. Hij verzet samen met zijn collega’s bergen aan werk, maar daarnaast hebben zij ook heel veel plezier. Deze echte allrounder die via Logidex werkzaam is bij de logistieke tak van een petrochemisch bedrijf timmert hard aan de weg. Over de samenwerking met zijn collega’s en de gespreksonderwerpen die zij hebben, denkt hij soms; dat ken toch niet waar zijn! Wat wel echt waar is; Kenny gaat dit jaar zijn opleiding afronden! Hoe hij dat doet en wat zijn toekomstplannen zijn? U leest het hier.

Ik werk via Logidex in de Europoort, bij de logistieke tak van een petrochemisch bedrijf dat plastic verwerkt in de vorm van poeder en korrels. 

Volgens mijn functieomschrijving ben ik hier allround medewerker. Ik werk in de bulkverlading, op de heftruck, met terminal trekkers, tanktrucks en soms op kantoor. Vaak maak ik gebruik van een combilift om grotere goederen te vervoeren. Sinds kort heb ik mijn diploma om ook de straddle carrier te mogen besturen. Kortom; erg veelzijdig en ik verveel mij hier dus nooit.

Mijn baan is perfect, er is een uitgebreide job-rotation en ik heb elke week weer unieke klusjes. Het belangrijkste is om je hoofd erbij te houden, stressbestendig te blijven en enorm veel te communiceren met collega’s en chauffeurs.

Ik ben gedreven om mijn opleiding Gevorderd Medewerker Havenoperaties succesvol af te ronden. 

Daarna wil ik veel relevante cursussen doen om mezelf te blijven ontwikkelen. Vervolgens wil ik graag mijn kennis in praktijk brengen en regelmatig weer iets nieuws aanpakken. Elke dag hetzelfde doen lijkt mij maar saai. In de toekomst blijf ik graag allround, met veel kennis van verschillende facetten en wil ik een belangrijke schakel zijn in het bedrijf waar ik werk.

Of mijn toekomst hier ligt, is nog maar de vraag. Ik heb hier in ieder geval veel plezier en de sfeer is prima. We kunnen als collega’s goed met elkaar overweg en lullen een partijtje veel! Dat is soms echt niet meer normaal, het gaat regelmatig ook nergens over. Dan denk ik echt; jongens dit ken toch niet waar zijn!? Het komt weleens voor dat we het niet met elkaar eens zijn, maar dat is vaak snel opgelost. We kunnen met mekaar lachen en tegelijk hard werken, dus dat is geen probleem.

Ik vind zelf dat ik al veel bereikt heb in korte tijd en met alle positieve reacties die ik krijg vanuit mijn omgeving haal ik veel energie uit mijn werk. Ik ga met plezier naar het werk en vind het dus ook geen enkel probleem om overuren te draaien.

Buiten mijn werk vind ik het leuk om te reizen, koken, voetbal te kijken of om zelf te voetballen. In het weekend is het feest, altijd feest. Festivals, cafés , clubs, huisfeestjes en verjaardagen. Het is gewoon altijd feest. Maar natuurlijk doe ik het ook vaak genoeg rustig aan en drink ik een biertje thuis met wat maten.

Ik ben blij dat ik via Logidex bij dit leerbedrijf terecht ben gekomen. 

Wat best bijzonder is, want ik ben hier de eerste BBL-student. We hebben in mijn eerste leerjaar een handje vol evaluaties gedaan. Dat betekent dat het contact en het vertrouwen tussen de bedrijven en ikzelf wel goed zit. Ik ga deze opleiding volgend jaar afronden en dat heb ik mede te danken aan de begeleiding. Na de opleiding zal ik een keuze moeten maken voor een vervolgopleiding of hier in vaste dienst gaan. Die keuze heeft het bedrijf mij al gegeven, maar dit ligt nog altijd open en de keuze is uiteindelijk aan mij.


Daan de staalverplaatskoning

Heftruck rijden, dat is wat Daan voornamelijk doet. Daan helpt bij de op- en overslag van metalen, staalproducten en ferro legeringen in de haven. Benieuwd hoe Daan zijn dag eruit…

Containerkoning Joël

Joël werkt bij een containeroverslagbedrijf in de Rotterdamse haven. Als radioman dek en radioman wal bekleedt hij hier een dubbele functie. Nadat hij wel klaar was met de schoolbanken heeft…

Knallend het jaar in met Luciano

Luciano werkt op de logistieke afdeling van een organisatie die specialist is in het mengen en vervoeren van chemische stoffen. Ondanks dat hij regelmatig met gevaarlijke stoffen in de weer…