Logidex – werken & leren in de haven

Gedreven Darryl

Even voorstellen…

Hij is pas een jaartje via ons aan de slag bij zijn leerbedrijf, maar al super gedreven om zijn opleiding tot een succesvol einde te brengen. Deze voetbalfan laat niet alleen op de werkvloer zijn kwaliteiten zien. Onlangs deed hij mee aan het jaarlijkse voetbaltoernooi van ons moederbedrijf en daar passeerde hij de verdediging kinderlijk eenvoudig. De consultants van Logidex stonden erbij en keken ernaar. Pijnlijk. Darryl, een sociale gozer, gaf ons een rondleiding bij zijn leerbedrijf!

Hoi! Ik ben Darryl en ik werk bij een logistiek leerbedrijf in Rotterdam Pernis. De voornaamste activiteiten van het bedrijf zijn het opslaan en het vervoeren van papier en pulp. Deze producten worden voornamelijk geproduceerd in Zweden en vanuit daar geïmporteerd.

Mijn dagelijkse werkzaamheden verschillen van dag tot dag. 

Op sommige dagen moet ik stuwen of helpen bij een schip, maar op andere dagen ben ik bezig met vrachtwagens laden met onze pulp of papier. We hebben veel verschillende soorten producten en met alles is er een speciale werkwijze. Wat ik leuk vind aan mijn baan is dat je niet week in, week uit hetzelfde aan het doen bent. Ik ben bijna altijd wel actief bezig en dit zorgt ervoor dat mijn werk altijd interessant blijft. Stil zitten zou mij gaan vervelen.

 Omdat ik hier telkens nieuwe dingen leer en met nieuwe apparaten in aanraking kom, is het belangrijk om je concentratie erbij te houden, want een ongeluk zit in een klein hoekje.

Ik heb nu één jaar afgerond bij dit leerbedrijf via Logidex en ga nu mijn tweede jaar in. De samenwerking is goed! Logidex en ik waren het er al snel over eens dat ik nog een jaar bij dit bedrijf aan de slag zal blijven. Hierna hoop ik eventueel een vast dienstverband te krijgen.

Er hangt hier een goede sfeer, vrijwel met alle collega’s heb ik een goede band. 

Er is een goede verhouding tussen wanneer we serieus te werk moeten gaan en wanneer we kunnen grappen en grollen.

In mijn vrije tijd probeer ik zoveel mogelijk actief bezig te zijn. Ik doe bijvoorbeeld aan fitness, voetbal en hardlopen. Voetballen is verreweg mijn grootste hobby.

Logidex heeft goed voor mij gezorgd met goede werkspullen. Als ik iets nodig heb, krijg ik altijd een snel en gepast antwoord. Vooral de duidelijkheid is heel fijn aan de samenwerking.

 

Daan de staalverplaatskoning

Heftruck rijden, dat is wat Daan voornamelijk doet. Daan helpt bij de op- en overslag van metalen, staalproducten en ferro legeringen in de haven. Benieuwd hoe Daan zijn dag eruit…

Containerkoning Joël

Joël werkt bij een containeroverslagbedrijf in de Rotterdamse haven. Als radioman dek en radioman wal bekleedt hij hier een dubbele functie. Nadat hij wel klaar was met de schoolbanken heeft…

Knallend het jaar in met Luciano

Luciano werkt op de logistieke afdeling van een organisatie die specialist is in het mengen en vervoeren van chemische stoffen. Ondanks dat hij regelmatig met gevaarlijke stoffen in de weer…