Logidex – werken & leren in de haven

Nick de man van staal

Even voorstellen…

Op de heftruck is hij ijzersterk! Nick helpt bij de op- en overslag van metalen in de haven. Hij is pas 17 jaar, maar ontwikkelt zich tot een man van staal binnen de logistieke sector. Aan zelfreflectie en realisme bij deze jongen geen gebrek. Wij gingen langs bij zijn leerbedrijf en Nick nam ons mee in zijn enthusiasm and passion for the job!

Ik werk bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in de opslag en distributie van metalen. 

De voornaamste  werkzaamheden hier bestaan uit de op- en overslag van verschillende materialen zoals: koper, nikkel, aluminium, maar ook roestvrij staal. Elke dag is anders, maar mijn taak is voornamelijk op de heftruck rijden om de materialen van A naar B te vervoeren. Soms moet ik hier ook overpakken of metalen staven aan- en afhoeken. Wat het logistieke vak voor mij interessant maakt, is toch echt dat je de hele dag bezig bent. Een logistieke opleiding en de hulp van Logidex is ook echt een aanrader voor mensen die graag met hun handen werken.

Bij dit leerbedrijf heb ik het ontzettend naar mijn zin en ik kan ook niet wachten tot ik echt aan de slag kan.

 Eerst moet ik natuurlijk mijn diploma’s halen en vervolgens zou ik hier graag in aanmerking willen komen voor een vast contract. Uiteindelijk zou ik willen doorstromen naar een leidinggevende functie, maar dat is iets voor later. Ik bedoel; het gaat er ooit van komen, daar ben ik gemotiveerd genoeg voor, maar je moet natuurlijk wel realistisch blijven. Voorlopig doe ik hier mijn uiterste best om die doelen te bereiken. Ik kan soms best trots zijn als ik iets goed heb opgelost en ik hoop dat mijn collega’s daar ook zo over denken.


Naast werk en opleiding houd ik me vooral bezig met sporten en feesten. Doordeweeks ben ik vooral bezig met voetbal en vechtsport. Ik ga na werktijd naar (voetbal)training en kickboxen, zulke hobby’s houden je toch scherp. In het weekend speel ik mijn wedstrijdje en vind ik het leuk om een drankje te doen in de stad met vrienden.

Dankzij Logidex ben ik terecht gekomen waar ik nu zit en heb ik het hier enorm naar mijn zin. 

Er was laatst sprake van dat ik voor het nieuwe schooljaar naar een ander bedrijf kon om breder ervaring op te doen. Helaas is dit afgeketst op mijn leeftijd. Als je jonger bent dan 18 jaar mag je namelijk niet alle terminals op en ik ben pas in november jarig. Instromen is dan helaas niet meer mogelijk, maar ik blijf met plezier bij mijn huidige leerbedrijf werken! Logidex heeft in het vinden van een leerwerkplek rekening gehouden met mijn werktijden, waardoor ik het kan combineren met het voetballen en kickboxen. Daarom; bedankt Logidex, ik vond het gezellig dat jullie er waren!

Daan de staalverplaatskoning

Heftruck rijden, dat is wat Daan voornamelijk doet. Daan helpt bij de op- en overslag van metalen, staalproducten en ferro legeringen in de haven. Benieuwd hoe Daan zijn dag eruit…

Containerkoning Joël

Joël werkt bij een containeroverslagbedrijf in de Rotterdamse haven. Als radioman dek en radioman wal bekleedt hij hier een dubbele functie. Nadat hij wel klaar was met de schoolbanken heeft…

Knallend het jaar in met Luciano

Luciano werkt op de logistieke afdeling van een organisatie die specialist is in het mengen en vervoeren van chemische stoffen. Ondanks dat hij regelmatig met gevaarlijke stoffen in de weer…