Logidex – werken & leren in de haven

Kaleb zet klaar voor transport

Even voorstellen…

Specifieke doelen voor de toekomst heeft hij nog niet, maar ambitieus is hij zeker. Al anderhalf jaar zet Bob zich namens Logidex in bij een van onze grootste leerbedrijven. Het afstuderen nadert en met alle positieve berichten vanuit zijn leerbedrijf hoopt Bob nu op een droomstart van zijn logistieke carrière!

Via Logidex werk ik bij een groothandel in Alphen aan den Rijn. 

Deze groothandel heeft vestigingen door het hele land. Het bedrijf is gespecialiseerd in het bevoorraden van andere bedrijven die in de technische sector of bouw actief zijn.

Mijn dagelijkse werkzaamheden variëren van het verwerken van retours tot het inplannen van transport. Mijn werk bestaat uit veel verschillende facetten en iedere dag is enorm afwisselend. Qua logistieke processen is het erg uiteenlopend waardoor het een ontzettend leerzame baan is.

Wat mijn baan gaaf maakt? Iedere dag sta je weer voor een nieuwe uitdaging! Je werkt tenslotte bij een bedrijf dat marktleider is in zijn branche en dus bij veel mensen bekend is. Dit zorgt ervoor dat je iedere dag dezelfde kwaliteit moet leveren die onze klanten gewend zijn. Elke dag moet je presteren en dat is ook iets wat op school en door Logidex benadrukt wordt. Ik doe dus mijn best om iedere dag alles op alles te zetten om alle goederen te leveren op de manier zoals mijn leerbedrijf dat graag ziet.

Ik heb geen specifieke doelen voor de toekomst. Ik bedoel dit meer in de zin dat ik mezelf over vijf jaar niet op een bepaald punt zie in mijn logistieke carrière. Natuurlijk heb ik wel de ambitie om hier aan de slag te gaan en zo mijn logistieke carrière direct te beginnen met een droomstart. 

Doorstromen als teamleider na het afronden van mijn opleiding zie ik dan ook als de perfecte eerste stap.

De logistiek is hard werken, maar iedereen weet duidelijk welke werkzaamheden hij of zij moet uitvoeren. Als de taken netjes zijn afgerond, is er tussendoor tijd voor gezelligheid en gekke geintjes op de werkvloer. De sfeer op het werk met collega’s onderling is geweldig! Ik heb vanaf het begin gemerkt dat mensen bij mijn leerbedrijf echt hun best doen om BBL-studenten zo goed mogelijk op te leiden en op te nemen in de teams. Het bedrijf is blij om mij in huis te hebben en die waardering maakt mij een trotse medewerker! Logidex is voor mij de schakel geweest bij het zoeken en vinden van een geschikt leerbedrijf. Daarnaast staat Logidex voor mij en al zijn andere studenten klaar bij vragen of problemen. Ze zijn voor mijn gevoel altijd geïnteresseerd naar hoe alles verloopt en wat er speelt bij de leerbedrijven. Voor mij is Logidex daarom een fijne bemiddelaar geweest waar de deur altijd open staat.

Tot slot wil ik zeggen dat ik Logidex zeker zou aanraden voor studenten die een BBL-opleiding volgen in een logistieke of haven georiënteerde richting. Het is een bedrijf dat persoonlijke interesse toont in hun mensen en de consultants zijn betrokken en nooit te beroerd om je te helpen. Ik ben zeer tevreden over hoe de omgang tussen mij, Logidex en het leerbedrijf gaat en hoop op dezelfde voet verder te gaan. Bedankt voor jullie bezoek en laten we er samen nog een mooi laatste half jaar van maken. Tot op de diploma uitreiking!


Daan de staalverplaatskoning

Heftruck rijden, dat is wat Daan voornamelijk doet. Daan helpt bij de op- en overslag van metalen, staalproducten en ferro legeringen in de haven. Benieuwd hoe Daan zijn dag eruit…

Containerkoning Joël

Joël werkt bij een containeroverslagbedrijf in de Rotterdamse haven. Als radioman dek en radioman wal bekleedt hij hier een dubbele functie. Nadat hij wel klaar was met de schoolbanken heeft…

Knallend het jaar in met Luciano

Luciano werkt op de logistieke afdeling van een organisatie die specialist is in het mengen en vervoeren van chemische stoffen. Ondanks dat hij regelmatig met gevaarlijke stoffen in de weer…