Logidex – werken & leren in de haven

Plannen laat je over aan Naomi!

Even voorstellen…

Bij onze opdrachtgevers is er veel diversiteit aan werkzaamheden. Naomi heeft al vanaf de middelbare school interesse in de haven en logistiek. Daarnaast haalt ze haar voldoening uit plannen en organiseren. In Logidex Bloggers doet Naomi haar verhaal over haar rol als leerling planner wegtransport en de rol van Logidex bij het vinden van de juiste leerwerkplek.

Via Logidex ben ik planner wegtransport bij een klein transportbedrijf in de Botlek. 

Als planner ben ik het aanspreekpunt voor zowel chauffeurs als klanten. Ik zorg ervoor dat alles zo soepel mogelijk verloopt en ik los eventuele problemen op. Tijdens mijn werk heb ik veel contact met klanten, maar ik zoek ook alle laaddocumenten van de chauffeurs uit. Als planner moet je goed zelfstandig kunnen werken, maar ook in teamverband.

 

Het werk is heel afwisselend en uitdagend. Als ik ‘s ochtends opsta, weet ik nooit wat me die dag te wachten staat. Iedere dag is weer anders. Wat voor mij vooral heel interessant is, is dat er op zo´n dag van alles kan gebeuren en je daar snel op moet kunnen reageren. Voor alle problemen is een oplossing. Dat leer ik ook in mijn opleiding. Aan mij de taak om de juiste en de snelste te vinden en dat is soms nog een hele uitdaging. Voorlopig ben ik vooral bezig met alle kneepjes van het vak te leren en mijn huidige kennis zo veel mogelijk uit te breiden. In de logistiek zijn er veel verschillende manieren van aanpakken en overal zijn regels voor. Ik werk al sinds april via Logidex, maar ik leer nog elke dag nieuwe dingen.

 Ik wil zo veel mogelijk ervaring opdoen in de logistiek, zodat ik later mijn eigen bedrijf kan opstarten.

Ik ben trots op het werk dat ik doe, omdat het je echt een kick geeft als je problemen op weet te lossen (zeker als het er meerdere tegelijk zijn). Vaak weet je op voorhand niet wat er zich voordoet. Als je het dan toch voor elkaar weet te krijgen, geeft dit je een fantastisch gevoel. Ik zou geen ander werk meer willen doen dan in de logistiek.

 

Logidex heeft niet alleen een leerwerkplek voor mij gevonden, maar er is ook heel persoonlijk gekeken naar wat mijn behoeftes waren en waar ik naar zocht. Ik wil zelf graag zo veel mogelijk leren en indrukken opdoen, maar tegelijk wil ik ook graag wat persoonlijker contact hebben met de mensen waarmee ik werk. Van begin af aan is hier rekening mee gehouden door Logidex. Door mijn wensen hebben zij specifiek gekeken naar een iets kleiner bedrijf als leerwerkplek met daarbij wel veel verschillende werkzaamheden. Ik kwam bij Logidex binnen op kantoor om kennis te maken en voelde mij meteen op mijn gemak. Inmiddels combineer ik leren en werken bij een leerbedrijf waar ik me erg op mijn plek voel en dat heb ik echt te danken aan Logidex. Het is erg prettig dat het niet alleen bij het ”plaatsen” blijft. Er wordt nog steeds regelmatig naar mijn ontwikkeling omgekeken. Logidex komt regelmatig bij ons langs met welgemeende interesse over mij en mijn opleiding. Niets is te veel. Alle vragen kan je stellen en je krijgt overal begeleiding in.

Daan de staalverplaatskoning

Heftruck rijden, dat is wat Daan voornamelijk doet. Daan helpt bij de op- en overslag van metalen, staalproducten en ferro legeringen in de haven. Benieuwd hoe Daan zijn dag eruit…

Containerkoning Joël

Joël werkt bij een containeroverslagbedrijf in de Rotterdamse haven. Als radioman dek en radioman wal bekleedt hij hier een dubbele functie. Nadat hij wel klaar was met de schoolbanken heeft…

Knallend het jaar in met Luciano

Luciano werkt op de logistieke afdeling van een organisatie die specialist is in het mengen en vervoeren van chemische stoffen. Ondanks dat hij regelmatig met gevaarlijke stoffen in de weer…