Logidex – werken & leren in de haven

De liefde voor de haven van Mahsun

Even voorstellen…

Onze leerlingen maken stappen op de arbeidsmarkt en komen vaak in aanmerking voor een vast dienstverband na hun leerwerktraject. Mahsun ambieert na zijn opleiding exact hetzelfde. Logidex sprak met hem over zijn liefde voor de haven en plannen voor de toekomst!


Mijn naam is Mahsun en via Logidex ben ik werkzaam als leerling havenoperaties bij een Multi Purpose bedrijf in de Rotterdamse haven.

 Dit betekent dat het bedrijf zich met diverse takken binnen de logistiek bezig houdt. Het bedrijf is gespecialiseerd in de RoRo (Roll on-Roll off shipping) sector. Alle soorten lading worden dus rollend in- en uit de schepen geladen. Mijn werkzaamheden zijn in de loop van tijd gewijzigd qua moeilijkheidsgraad, vooral vanwege de kansen die Logidex biedt om mezelf te ontwikkelen en hogerop te komen binnen de branche.


Ik ben begonnen in een ploeg waar ik vooral bezig was met het vastzetten en loskoppelen van twistlocken, zodat reachstackers de containers kunnen opstapelen. Daarnaast heb ik diverse interne cursussen en opleidingen gevolgd, zoals een terminaltrekker-opleiding. Dit is een handig voertuig waarmee ik handelingen op de schepen maar ook op de terminal kan verrichten om zo verschillende ladingsoorten te vervoeren. Inmiddels maak ik deel uit van de autoploeg. In Nederland worden er veel luxe, nieuwe en dus ook dure auto’s geïmporteerd per schip. Dit sluit perfect aan bij mijn passie voor auto’s. De variërende werkzaamheden bij de verschillende ploegen waarin je werkzaam kan zijn, maken mijn werk en opleiding een mooie uitdaging.


Ik ben geboren en getogen in Rotterdam, een echte havenstad. Mijn vader is al meer dan 20 jaar werkzaam in de Rotterdamse haven en vertelde vroeger altijd over zijn passie. De verhalen van mijn vader inspireerde en lieten mij beseffen dat ik veel liever met grote machines in de haven wilde werken dan ergens op kantoor. De variatie binnen mijn werkzaamheden, de positieve werksfeer en het charisma van de Rotterdamse haven bevestigen dat ik de juiste keuze heb gemaakt. De kans om aan een vaste baan te komen, door te groeien tot een functie die je ambieert en de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen binnen de logistieke sector worden alleen gegeven aan gedreven en gemotiveerde leerlingen. Vandaar dat ik elke dag weer het beste van mezelf geef! Werkend leren eist verantwoordelijkheid.


Na mijn schoolperiode zie ik mezelf terug als vaste medewerker bij de opdrachtgever van Logidex.  De enorme uitbreiding van het bedrijf en de mankracht die nodig is maken voor mij de kans groot om een vaste aanstelling te krijgen. Logidex speelt een grote rol in mijn kansen op de arbeidsmarkt. Als bemiddelaar tussen leerling en leerbedrijf werd er gekeken naar wat ik leuk vind en wat mij aanspreekt. Aan de hand daarvan werden de mogelijkheden besproken en ben ik geplaatst bij een bedrijf die volledig bij mij past. Bedankt Logidex voor alle kansen in mijn opleiding en de start van mijn carrière in de haven!

Daan de staalverplaatskoning

Heftruck rijden, dat is wat Daan voornamelijk doet. Daan helpt bij de op- en overslag van metalen, staalproducten en ferro legeringen in de haven. Benieuwd hoe Daan zijn dag eruit…

Containerkoning Joël

Joël werkt bij een containeroverslagbedrijf in de Rotterdamse haven. Als radioman dek en radioman wal bekleedt hij hier een dubbele functie. Nadat hij wel klaar was met de schoolbanken heeft…

Knallend het jaar in met Luciano

Luciano werkt op de logistieke afdeling van een organisatie die specialist is in het mengen en vervoeren van chemische stoffen. Ondanks dat hij regelmatig met gevaarlijke stoffen in de weer…