Logidex – werken & leren in de haven

Laat je gelden op het dek of op de kade!

Niet lullen, maar poetsen. Mouwen opstropen en gaan. Dat is de mentaliteit die echt bij jou past! Wij bieden je de mogelijkheid om aan de slag te gaan bij een leerbedrijf erkend voor de opleidingen binnen de sector havenoperaties. Tegelijkertijd kan jij via school je MBO-diploma behalen. Dat betekent werkend een vak leren én erbij geld verdienen. Een mooiere combinatie bestaat niet!

  • BBL leer-werktraject van 2 tot 4 jaar
  • Opleiding via school, leerwerkplek via Logidex
  • 4 dagen werken, 1 dag school
  • MBO niveau 2 t/m 4
  • Vast inkomen

Jouw dag als BBL-leerling havenoperaties bij een van onze opdrachtgevers

Je bent werkzaam bij een transportbedrijf in het havengebied. Sommige terminals zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week operationeel. Jij houdt je bezig met het laden en lossen van (zee)schepen, vrachtwagens en goederentreinen. Dit gebeurt natuurlijk op een zo snel en veilig mogelijke manier. Als medewerker havenoperaties ga je aan de slag met grote en kostbare werktuigen. Een verantwoordelijke baan dus!

De Rotterdamse haven is wereldwijd voor veel scheepvaartbedrijven de belangrijkste bestemming. Er wordt nog steeds het grootste aantal containers verwerkt van alle havens in Europa! De terminals op de Maasvlakte kunnen de grootste containerschepen ter wereld ontvangen. Soms wel 400 meter lang, met wel 20.000 containers aan boord!

Soorten goederen

Sommige goederen worden niet in containers vervoerd, maar per stuk aan en van boord geladen en gelost. Denk hierbij aan metaal- of papierproducten die vaak in grote balen of rollen worden vervoerd. Bulkgoed, massagoed of stortgoed zijn goederen die los in een vrachtwagen, wagon of in het ruim van een schip worden gestort. Denk hierbij aan olieproducten, brandstoffen, chemicaliën (natte bulk) of steenkool, graan en ijzererts (droge bulk). Dan is er tot slot nog de lading die rollend op en van het schip geladen en gelost wordt. Het kan gaan om auto’s, busjes, maar ook compleet beladen opleggers. Deze vorm van transport vinden we op de zogenaamde RoRo-terminals. RoRo staat voor ‘’roll-on-roll-off’’.

Dus, ben je 18 plus?

Vaak ben je als beginnend operationeel medewerker in de haven nog te jong om alle werkzaamheden te mogen verrichten. Dit betekent dat jij in sommige gevallen in een loods zal beginnen en later kan doorgroeien naar een vaste kracht aan de waterkant. Op veel terminals heb je pas toegang als je 18 jaar of ouder bent. Dit geldt ook voor het mogen bedienen van machines. Als je nog geen 18 bent, heeft Logidex ook genoeg passende leerwerkplekken. Toch willen wij je voorbereiden en wijzen op de diversiteit van de werkzaamheden.

Schrijf je hieronder direct in voor een leerwerkplek via Logidex

Inschrijven

  • Max. bestandsgrootte: 512 MB.

    Heb je nog geen CV of heb je hulp nodig bij het maken ervan? Download dan dit bestand.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.