Logidex – werken & leren in de haven

logo Logidex-new-def-2

Havenlogistiek-administratief

Ben jij die administratieve enthousiasteling, op zoek naar een leerwerkplek in de havenlogistiek en wil je graag onderdeel zijn van de dynamische transportsector? Plannen en organiseren van transport over de hele wereld, daar ligt je interesse. Steel de show met jouw talent op de werkvloer! Tegelijkertijd kan jij via school je MBO-diploma behalen. Dat betekent werkend een vak leren en geld verdienen. Een mooiere combinatie bestaat niet!

  • BBL leer-werktraject van 2 tot 4 jaar
  • Opleiding via school, leerwerkplek via Logidex
  • 4 dagen werken, 1 dag school
  • MBO niveau 2 of 3
  • Vast inkomen

Een van je belangrijkste taken in de havenlogistiek is het (administratief) op orde houden van de papier- en informatiestroom van verschillende vormen van transport. Jij bent verantwoordelijk voor vrachtdocumenten en staat daarnaast klanten, opdrachtgevers en chauffeurs te woord. Problemen? Dan help jij deze op te lossen. De medewerker havenlogistiek is dus een echte ondernemer met gevoel voor administratief werk. Uiteindelijk kan je aan de slag als cargadoor of expediteur.

Jij voert administratieve werkzaamheden uit, zoals het verwerken van gegevens en het opstellen van documenten voor het ladingdossier. Organiseer het transport, de aankomst van goederen en het verblijf van de verschillende vervoersmodaliteiten in de haven. Daarnaast zorg je voor een goede uitvoering van het operationele proces en controleer je of het ladingdossier correct en compleet is. Ook draag je zorg voor de douane-technische afhandeling van goederen. Tijdens het transportproces stuur jij medewerkers aan en bewaak je de voortgang. Jij zet alles op alles om het ladingdossier op tijd in orde te maken en het transport van goederen vlot te laten verlopen. Als administratieve kracht in de havenlogistiek ben je dus een belangrijke schakel in de logistieke keten en heb je voortdurend contact met veel verschillende partijen.

Wat is de beste methode van transport? Jij bent de expert! Soms kan het per schip, een andere keer is per trein of vrachtwagen een betere optie. Geef advies aan de klant en regel het transport van A tot Z. Uiteindelijk ga jij je MBO-diploma halen! Met dit diploma op zak kun je zelfstandig aan het werk op kantoren van Nederlandse en buitenlandse expediteurs- en cargadoorsbedrijven.

Inschrijven

  • Max. bestandsgrootte: 512 MB.

    Heb je nog geen CV of heb je hulp nodig bij het maken ervan? Download dan dit bestand.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.